FBiH: Indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u decembru viši za 0,60 posto

Bez autora
Jan 24 2011

Ukupan indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u Federaciji BiH u decembru 2010. viši je za 0,6 posto u odnosu na prethodni mjesec. Posmatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, indeks cijena intermedijalnih proizvoda osim energije viši je za 1,7 posto, kapitalnih proizvoda za 0,4, a energije i trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto. U grupaciji netrajnih proizvoda za široku potrošnju indeks cijena se nije mijenjao u decembru. Posmatrano prema područjima, indeks cijena je viši u području prerađivačke industrije za jedan posto, dok je u području vađenja ruda i kamena niži za 0,1 posto. Ukupan indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u decembru 2010. viši je za dva posto u odnosu na indeks iz istog mjeseca 2009. godine.

FBiH: Indeks cijena proiyvođača industrijskih proizvoda u decembru viši za 0,60 postoUkupan indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u Federaciji BiH u decembru 2010. viši je za 0,6 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Posmatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, indeks cijena intermedijalnih proizvoda osim energije viši je za 1,7 posto, kapitalnih proizvoda za 0,4, a energije i trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto, saznaje Fena u Federalnom zavodu za statistiku.

U grupaciji netrajnih proizvoda za široku potrošnju indeks cijena se nije mijenjao u decembru.

Posmatrano prema područjima, indeks cijena je viši u području prerađivačke industrije za jedan posto, dok je u području vađenja ruda i kamena niži za 0,1 posto.

Ukupan indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u decembru 2010. viši je za dva posto u odnosu na indeks iz istog mjeseca 2009. godine.

Ukupan indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u decembru 2010. viši je za 2,6 posto u odnosu na prosječni indeks iz 2009. , a u odnosu na decembar 2006. (bazni mjesec) viši je za sedam posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik